Rozgrzewająca owsianka z pieczoną dynią, kremowe tortiglioni w korzennym Purée czy kultowa pumpkin spice latte. W tej książce znajdziecie klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe przepisy z dynią w roli głównej.
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można ją jeść na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi
eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. W książce „Dynia od kuchni” znajdziecie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą ci się cieszyć dynią każdego dnia.
Sezon na dynię jest dość krótki, więc warto wykorzystać go aż do ostatniej pesteczki. A nawet zachować jej smak nieco dłużej. Dynia dobrze znosi mrożenie i świetnie przechowuje się ją w słoikach, więc przy dobrym planowaniu i odrobinie dyscypliny może towarzyszyć nam przez okrągły rok.
Zakochaj się w dyni na nowo!